Rotaryjärjestö

Rotary on eettisellä pohjalla toimiva, sitoutumaton ja maailmanlaajuinen palvelujärjestö. Kansainvälinen Rotary International -palvelujärjestö täytti 100 vuotta 23.2.2005.

160 maassa toimivalla järjestöllä on 1.2 miljoonaa jäsentä. Suomalaisia heistä on runsaat 12000. Toiminnan perusyksikkö on paikallinen rotaryklubi.

Pääkaupunkiseudun Rotaryklubit kuuluvat Rotarypiiriin 1420, joka on yksi Suomen kansainväliseen Rotary-järjestöön kuuluvista kuudesta Rotarypiiristä. Piiriin kuuluu 60 klubia Etelä-Suomesta ja 14 Viron klubia. Näissä klubeissa on yhteensä n. 3300 rotaria. Rotary ry on koonnut verkkosivuilleen kattavan kuvauksen Rotarytoiminnasta.

Lisätietoja kansainvälisestä toiminnasta löytyy Rotary International -järjestön sivuilta.

Kuvassa Rotaryliikkeen perustaja Paul Harris.

Rotary-jäsenyys

Rotariksi tullaan liittymällä paikalliseen rotaryklubiin. Liittyminen tapahtuu kutsusta, mutta kiinnostuksestaan voi aina ilmoittaa myös itse. Jos olet kiinnostunut jäsenyydestä klubissamme, ota suoraan yhteyttä klubimme johonkin jäseneen tai sihteeriin. Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme.

Rotarytoimintaan voit tutustua myös seuraavan videon avulla